Voorjaarslezingen Ecologisch tuinbeheer en 5 jaar Naturentuin

december 2016

Allebei de lezingen zijn in Natuurmuseum Brabant aan de Spoorlaan in Tilburg schuin tegenover het NS-station en zijn van 19.30 uur- 21.30 uur. Ze zijn gratis en zonder opgave, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Vooraf en in de pauze is er op eigen kosten koffie-thee te halen in het restaurant.

De fotolezing over Ecologisch tuinbeheer op 14 maart zal stilstaan bij het samenwerken met de natuur in eigen tuin. Het is minder werk dan je denkt en levert meer plezier op. Daarnaast zal de tuin meer insecten en vogels trekken vooral als je daarnaast kiest voor meer bloeiende planten en struiken. In elk seizoen volg je de behoeftes van de planten en we laten zien welke klussen daarbij horen. Je wordt daarvoor beloond met een gezonde, sterke tuin zijn in alle veranderende klimaatsomstandigheden. 

De foto/filmlezing over Vijf jaar Naturentuin op 11 april laat zien hoe we van een platte wei een levende tuin en een paradijsje hebben gemaakt. Met veel energie en vreugde hebben we gewerkt. Alle bloemen, bomen en beestjes gevolgd en ons voortdurend verwonderd over de schoonheid van de natuur. En dat je die zo binnen handbereik kunt realiseren. Een avond die leuk is voor de trouwe bezoekers of mensen die de tuin nog maar kort of nog helemaal niet kennen. Na afloop ook verkoop van zaadjes en kaarten. 

Nieuws lezing 1 Nieuws lezing 1
Nieuws lezing 2 Nieuws lezing 2