Lezing over Ecologisch tuinontwerp en -beheer

maart 2017

Op dinsdag 14 maart in Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434, Tilburg, 19.30-21.30, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Er hoeft niet aangemeld te worden.
Het doel van de lezing is inzicht te krijgen in het belang, de opzet en het beheer van een eigen ecologische tuin, groot of klein. Aan de hand van foto’s en kleine filmpjes worden de belangrijkste principes uitgelegd. Welke onderdelen zijn belangrijk, welke dieren kun je dan verwachten, hoe begeleid je planten, wat doe je op welk moment in elk seizoen. Welke soorten planten kun je voor welk doel gebruiken, wat is een alternatief voor bestrating en hoe ga je met water in de tuin om. Door alle elementen te benoemen krijg je een beeld van de samenhang in het kleine stukje natuur wat je zelf kunt realiseren, ook met gecultiveerde planten of strakke lijnen, net waar je zelf van houdt. De Naturentuin is een inspiratiebron voor veel beheerders van kleinere natuurtuintjes. Op deze avond hoor en zie je wat meer van de redenen en de keuzes om te komen tot een biodiverse natuurrijke tuin.
Speciaal een aanrader voor mensen die al eerder tuinadvies van Anneke kregen of dat overwegen. Veel van de werkzaamheden die genoemd zijn in het onderhoudsplan komen terug. In de pauze zijn er zaden te koop.

ecologische voorjaarstuin ecologische voorjaarstuin
ecologische zomertuin ecologische zomertuin
ecologische najaarstuin ecologische najaarstuin
ecologische wintertuin ecologische wintertuin