Rondje Nieuwkerk

augustus 2017

Gaat niet door!
Landgoed Nieuwkerk is een van de bijzondere gebieden die zich langs de grens tussen Nederland  en België uitstrekken. Het ligt in Poppel, midden tussen Goirle en Ravels. Veel mensen hebben dit gebied inmiddels doorkruist met de fiets of als wandelaar. De laatste jaren zijn op Landgoed Nieuwkerk een aantal nieuwe activiteiten ontwikkeld, die we op een bijzondere manier onder de aandacht willen brengen. Landgoed Nieuwkerk is echt een natuurgebied, een Stiltegebied zelfs, dat zorgvuldige omgang vraagt van de mensen die er wonen en werken, maar ook van bezoekers. Daarom organiseren wij een kleinschalige activiteit:  het “Rondje Nieuwkerk”, waarbij 4 groepen van maximaal 20 personen langs de verschillende activiteiten en plekken worden geleid. 

Dit Rondje Nieuwkerk vindt plaats op zondag 24 september 2017 en start om 12.00 uur bij de eerste locatie van het Rondje, 

- Klooster Nieuwkerk. Hier wordt door de Kleinste Soepkraam soep aangeboden als basis voor het Rondje dat gaat komen

Daarna volgen 4 groepen te voet 4 verschillende routes en eindigen weer bij Klooster Nieuwkerk om 15.30. De plekken die worden aangedaan zijn 

- de Naturentuin van Anneke Scholte, waar een rondleiding wordt gegeven waarbij de soortenrijkdom in onze tuin centraal staat.

- Crêperie Natuurlijk, waar getrakteerd wordt op crêpes en live achtergrondmuziek aanwezig is. 

- Dan is er in de tuin van een van de woonhuizen op het Landgoed Pleiade Buiten te vinden waar een Klankschaalconcert te beleven is. 

- Ten slotte is er de Pluktuin en Pleisterplaats Pluk&Plenty waar een sfeervol concert door Duo Suoni (Marleen de Bruijn en Hans Schepens)  plaatsvindt. 

Voor dit exclusieve Rondje Nieuwkerk zijn 80 kaarten verkrijgbaar. 

Het volledige aanbod is inbegrepen in de prijs, inclusief 1x koffie/thee/fris/bier en soep bij Klooster Nieuwkerk en nog een verrassing tussen twee locaties. 

Kaarten à € 22,50 zijn verkrijgbaar bij Klooster Nieuwkerk en bij Inspiratiewinkel Pleïade, Nieuwlandstraat 36 in Tilburg. 

foto rondje Nk foto rondje Nk