Bijen- en plantjesdag

april 2018

Op zaterdag 21 april zijn er 2 activiteiten die elkaar mooi aanvullen. 
Van 10.30 - 13.00 uur is het Bijen- en hommelteldag in het kader van de Landelijke Bijenteldag Nederland Zoemt (https://www.nederlandzoemt.nl/doe-mee/). Theo Peeters en André van Eck van het KNNV weten heel veel van deze insecten en vertellen er graag over. Kom mee doen als je interesse in insecten hebt. Het zal een leuke en leerzame ochtend worden!

Tegelijkertijd is het Plantjesdag van 10.00 -15.00 uur. In de Naturentuin verkopen we zo’n 100 soorten zelfgekweekte stekken van (bijna) allemaal bijenplanten. Soorten die bloeien van het vroege voorjaar (sneeuwklokje, dovenetel) tot in het late najaar (herfstasters, rudbeckia). Opgekweekt zonder gif en kunstmest. De prijs is meestal € 2,20. Dus wil je de planten in je tuin aanvullen met wat andere soorten, is dit een kans. Klik hier (http://www.naturentuingoirle.nl/dl-17800-7-81066/download/stekkenverkoop_voorjaar_2018_naturentuin.html) voor wat er zoal kan zijn. Er zijn ook Spaanse buitentomaten en capucijners. De mensen met een waardebon van Groener Goirle kunnen deze dag nog een plantje uitkiezen en een struik meenemen.

Deze dag is de toegang van de tuin gratis maar je wordt wel vriendelijk verzocht een bijen-plantje te kopen ;-) Ook geen opgave vooraf. Er is koffie en thee met zelfgebakken koekje verkrijgbaar. 

Extra: Ik maak hier graag reclame voor de duolezing over Bijen en Hommels door het KNNV over Bijen en Hommels in Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Dinsdag 17 april 20.00-22.15 uur, gratis. Een mooie voorbereiding op onze Bijen/plantjes dag!

Bijen en hommels Naturentuin Bijen en hommels Naturentuin
Plantjesdag Plantjesdag
Plantjesdag 2 Plantjesdag 2
Bijenteldag 2 Bijenteldag 2
Atalanta op rudbeckia in de Naturentuin Atalanta op rudbeckia in de Naturentuin