Moestuincursus voor beginners

december 2023

De moestuincursus voor beginners! Niet online maar levend ;-). Na jaren cursus-stilte was er dit najaar weer een enthousiaste groep die voor komend seizoen veel informatie en praktische ideeën heeft gekregen. Reacties: veel nuttige tips, praktisch en concreet, heel inspirerend en motiverend, kernachtig en toch volwaardig, praktijkgericht, helder  en ... ga zo door!

Voor wie? Voor iedereen die graag aan de slag wil, met eten uit eigen tuin, groot of klein, zelf bezig zijn met voedsel verbouwen. Samen met kinderen of gewoon omdat het leuk is en je dan ook weet wat je eet.

Dit komt aan de orde: bodem en voeding, groeilagen, vruchtwisseling, combinatieteelt, onkruidbestrijding, tijdsplanning en een tuinplan maken. Alles vanuit het ecologische principe van samenwerken met de natuur. Het lijkt vaak een beetje op permacultuur. Het is vooral een korte heel praktische cursus zodat je je in de winter kunt verdiepen op o.a. internet. 

Het lijkt misschien nog ver weg maar we hebben hem gepland in november. Mochten er nu meer dan 15 aanmeldingen komen vóór 15 maart dan gaan we een voorjaarseditie plannen, dus laat van je horen.

Data: dinsdag 5 en 12 november 2024 van 19.30 uur tot 21.30/22.00 uur
Locatie: Allemans (https://allemans.nl/), Kommerstraat 2a , 5018 TB  Tilburg, een prachtige ruimte en inspirerend project aan de rand van Tilburg in Moerenburg
Prijs € 70,- incl schema’s en het het beginnersboekje van Velt (https://winkel.velt.nu/product/ecologisch-tuinieren-voor-beginners).
Opgeven vóór 15 oktober door een mailtje met naam en telefoonnummer naar Anneke (mailto:anneke@naturentuingoirle.nl).
Maximale groepsgrootte 20 personen

Dan nog even dit: waarom zou je kiezen voor twee echte lessen terwijl er op internet van alles te vinden is? Juist dáárom, het is zo véél... nu kun je gewoon simpel beginnen en kennis delen, elkaar in de les enthousiast maken en je eigen richting kiezen, vragen worden zó beantwoord en je kunt meteen daarna starten. Uit de cursussen van jaren terug spreek ik nog steeds mensen die er hele goede herinneringen aan hebben. Dus kom en doe mee en neem ook je tuinbuurvrouw, vriendin of collega mee!

moestuincursus voor beginners moestuincursus voor beginners
IMG_20231128_192500 IMG_20231128_192500