Kindertuin Het Beloofde Land

Van niets tot heel veel tuinplezier

In Jeruzalem (zie ook ’de Groene Ontdektocht’) worden veel huizen gerenoveerd of afgebroken en vervangen. De wijk staat op z’n kop, huizen staan kort of lang leeg. Een aantal mensen werd dit voorjaar enthousiast om van twee van de lege voortuinen een kindertuin te maken voor 1 tot 3 jaar. Er was alleen nog geen geld, te weinig vrijwilligers en zouden er dan wel kinderen komen ... Gewoon beginnen en doorgaan, enthousiasme steekt aan!
Van veel kanten is er medewerking. Het project is een initiatief van Gelijke Gezondheid Gelijke kansen (GGGK), Anneke Scholte van Naturen ondersteunt inhoudelijk, Miranda Poel is betrokken, Paul van Est is coördinator. Er zijn 4 enthousiaste vrijwilligers (maar nog meer uit de wijk is welkom) en ... al 21 kinderen kwamen helpen. Jongens en meisjes van ca. 6 tot 11 jaar planten kleine zaailingen, schrijven naambordjes, ruiken aan blaadjes en zitten vol vragen over de planten. Erg leuk! 
We experimenteren dit jaar en willen kijken of er mogelijkheden zijn voor een permanente kindertuin in de wijk. Kijk in de loop van het jaar bij ’Doorlopende activiteiten’ op deze site. Kijk ook op onderstaande site, kies ’de (h)eerlijke eetbare stad’ en ’Jeruzalem’. De laatste drie foto’s hierboven zijn gemaakt door Joop Wever.
Opeens 9 kinderen in de tuin! Opeens 9 kinderen in de tuin!
Ruiken aan alle kruiden Ruiken aan alle kruiden
Zelf namen schrijven Zelf namen schrijven
Mini-moestuin en kruiden/bloementuin Mini-moestuin en kruiden/bloementuin
Planten van afrikaantjes Planten van afrikaantjes
Tuinieruitleg Tuinieruitleg