Zomerspeurtochten met kabouter en schattenkaart

juli 2018

Het is weer zover, de zomervakantie begint en vanaf zaterdag 7 juli komt kabouter Pluismuis met zijn nieuwe tent weer kamperen in de Naturentuin. Heel gezellig! Dit jaar samen met Spetje de Specht die we al veel in de tuin hebben gezien. Samen zijn ze vaak op pad maar ook hebben ze een Spechtenspeurtocht in de tuin uitgezet voor de kinderen die dit leuk vinden. Zoek de kaboutermutsjes! Door de opdrachten te doen voel je je zelf af en toe een specht! Hoe? Dat verklappen we niet, kom het zelf maar proberen. En voor het eerst dit jaar is er ook een kaboutermuseumpje met alle spulletjes die we in de afgelopen 4 jaar gevonden hebben.
De grotere natuur-ontdekkers kunnen op pad met een Schattenkaart. Zoek je weg en vind de schatten van de Naturentuin! Voor ieder die ze ontdekt is er ook nog iets mee te nemen om thuis te onderzoeken.
In de vakantie zijn we elke woensdag- en vrijdagmiddag open en om het weekend ook zaterdag- en zondagmiddag. De speurtochten zijn er nog tot half september. Kijk hier (http://www.naturentuingoirle.nl/pg-17800-7-89026/pagina/00_02a_bezoek_de_naturentuin_goirle_opening_en_route_anneke_scholte.html) voor alle juiste data dat we open zijn.

De Naturentuin staat bekend om zijn grote diversiteit aan bloemen, planten en dieren. In de zomer is het heerlijk om daar samen tijd voor te nemen. Ook voor ouderen is het, zittend op een van de bankjes of wandelend tussen de bloemen, echt genieten. Er is een rolstoelpad en – toilet waardoor de natuurlijke tuin voor iedereen toegankelijk is. Ook verkrijgbaar zijn koffie/thee en limonade en koekjes uit de tuin. Al met al redenen genoeg om de Naturentuin te bezoeken bijvoorbeeld op de fiets. In de vakantie zijn we elke woensdag- en vrijdagmiddag open en om het weekend ook in de middag. De speurtochten zijn er nog tot half september.

Zomerspeurtochten in de Naturentuin Zomerspeurtochten in de Naturentuin
Zomerspeurtochten in de Naturentuin 1 Zomerspeurtochten in de Naturentuin 1
Zomerspeurtochten in de Naturentuin 2 Zomerspeurtochten in de Naturentuin 2
Zomerspeurtochten in de Naturentuin 3 Zomerspeurtochten in de Naturentuin 3
Zomerspeurtochten Indra en de kolibrivlinder  4 Zomerspeurtochten Indra en de kolibrivlinder 4
Zomerspeurtochten Naturentuin 5 Zomerspeurtochten Naturentuin 5