Meer dan 400 soorten op waarnemingen.nl ... en plantenvrijwilliger gevraagd

september 2018

Toen we 6.5 jaar geleden op een weiland/verlaten moestuin begonnen aan het opzetten van een natuurrijke inspiratietuin was een van de doelen biodiversiteit. Al jaren roemen  bezoekers de soortenrijkdom aan inheemse en gecultiveerde planten. Dit zijn bijna allemaal ”bijenplanten” dwz planten waar insecten van leven. Er is dus bij ons in elk seizoen veel dierenleven in de tuin. Maar sinds deze zomer zijn een aantal tuinvrienden en -bezoekers bezig dit stap voor stap in kaart te brengen op de site waarnemingen.nl (https://waarneming.nl/gebied/view/599108) waar we een deelgebiedje hebben. Het enthousiasme begon op de nachtvlinderavonden en nu zijn ook overdag natuurliefhebbers in het bezit van een goed toestel en kennis van zaken op zoek naar allerlei dieren in de tuin. Met als resultaat al meer dan 400 waargenomen soorten (https://waarneming.nl/gebied/species_list/599108?user=0%2F&geb_nr=599108%2F&g=0&local_list=0&local_list=1&fam=0&rar=0&from=1900-01-01&to=2018-09-15&kwart=0&s%5B%5D=S&s%5B%5D=I&exo=0&exo=1&abs_exo=0&esc=0&esc=1 )... fantastisch!! waaronder ook verschillende rode lijstsoorten en het merendeel met foto. Met hartelijke dank aan Paul, Marcel en Mark!

Nu zijn we nog op zoek naar een plantenvrijwilliger die kennis van inheemse planten heeft en tijd om de waarnemingen vast te leggen. Misschien ben jij dat wel?

En ook een vraag aan bezoekers om de eigen foto’s/waarnemingen te vermelden op de site, hoe meer onderbouwing hoe beter...

Dit is een begin, we gaan verder en houden jullie op de hoogte.

hoornaarvlinder Naturentuin hoornaarvlinder Naturentuin
keizersmantel Naturentuin keizersmantel Naturentuin
rups koninginnepage Naturentuin rups koninginnepage Naturentuin
vleermuis in de parasol Naturentuin vleermuis in de parasol Naturentuin
muntvlindertje Naturentuin muntvlindertje Naturentuin
bont zandoogje Naturentuin bont zandoogje Naturentuin