Fotolezing: Extreem weer in de natuurrijke tuin

september 2018

Op dinsdag 9 oktober in Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434, Tilburg, 19.45-21.30. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, er hoeft niet aangemeld te worden.

Het doel van de lezing is uit te leggen wat ecologisch tuinieren kan betekenen, juist in dit veranderende klimaat. Anneke Scholte geeft ecologisch tuinadvies en vertelt over haar ervaringen in de Naturentuin waarbij veel foto’s getoond worden. Er zal ruimte voor vragen zijn.
De afgelopen zomer was een schok voor veel mensen, planten en dieren. Toch zullen we dit de komende jaren wel meer mee gaan maken. In de Naturentuin waren er de hele zomer voldoende bloemen en kwamen insecten van verre om hier voedsel te halen. De planten zijn sterker en diverser. Tegelijkertijd was ook goed de overlevingsstrategie van de planten te zien want er werd niet beregend.

Andere jaren zagen we ook veel nattere maanden waarbij de tuin veel water te verwerken kreeg. Ook dan heb je profijt van een natuurrijke tuin. In de fotolezing worden tuintechnieken getoond met als doel de tuin weerbaarder te maken en zodoende planten en dieren te helpen overleven bij extreem weer. En vergeet niet ... ook wij mensen hebben baat bij een groene en levende leefomgeving.

Een fotolezing voor natuur- en tuinliefhebbers!

Zinderende zomer 1 Zinderende zomer 1
Zinderende zomer 2 Zinderende zomer 2
Zinderende zomer 3 Zinderende zomer 3