Naturentuin, dromen en doen

juli 2022

Een prachtig sfeervol boek om het tienjarig bestaan te vieren en om na jaren nog eens terug te kijken en te denken, ja, wat was het mooi! Ook een boek ter inspiratie, want samen is het ons toch heel goed gelukt om een weiland en braakliggend terrein om te toveren tot een biodiverse tuin met meer dan 1000 wilde soorten en ook al duizenden bezoekers groot en klein. Die allemaal een klein stukje, herinnering of plantje mee naar hun eigen omgeving nemen om ook daar meer natuur te creëren (hopen we).

In dit boek wordt in 130 foto’s recht gedaan aan het werk, aan de natuurlijke processen, aan de planten, dieren, mensen en aan de schoonheid en samenhang van dit alles. De foto’s van Harry op den Camp en gedichten van Ad Nouwens geven een eigen interpretatie en zijn de ruggengraat van het boek. De andere foto’s en teksten zijn van Anneke Scholte, initiatiefnemer van de tuin.

Het boek is verkrijgbaar in de Naturentuin en de boekhandels Livius in Tilburg, De Buitelaar in Goirle en Peter Swaanen in Hilvarenbeek. De kosten zijn € 18. Verzendkosten € 5,50. Bestellen door een mailbericht naar Anneke (mailto:anneke@naturentuingoirle.nl) met naam, adres en wensen. De opbrengst wordt gebruikt ter ondersteuning van het voortbestaan van de Naturentuin.

 

Naturentuin, dromen en doen Naturentuin, dromen en doen
Naturentuin, dromen en doen, een kijkje in het boek Naturentuin, dromen en doen, een kijkje in het boek