Nachtvlinderavond

augustus 2022

Helaas, de avond is al vol! Het is niet meer mogelijk op te geven.

Op woensdag 7 september vanaf ca 20.00 uur is er een Nachtvlinderavond in de Naturentuin georganiseerd door Piet van Son, een nachtvlinderkenner bij uitstek. De deelname is allen mogelijk na inschrijving en bevestiging vóór 5 september, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De toegangsprijs is € 8, koffie/thee/sap inbegrepen. 

Voor mensen die nog nooit goed nachtvlinders bekeken hebben gaat er een wereld open. Waar je op een dag ongeveer 7-10 verschillende dagvlinders ziet, kunnen dat er in een nacht wel 50-80 verschillende soorten zijn. Van groot tot klein en helemaal anders van bouw en kleur dan de dagvlinders. Op elk uur vliegen er weer andere soorten. We gaan kijken op het verlichte scherm en op de bomen waar stroop op gesmeerd is.

In de Naturentuin is er een grote diversiteit aan planten met veel waardplanten voor de verschillende insecten. Elke vlinder heeft zijn eigen voorkeur. Daarbij zitten we aan een bosrand met een ven, hei, wei en akkers in de buurt. Dat geeft natuurlijk extra diversiteit.

Al met al een aanrader... maar wel aanmelden en bevestigd hebben want de groep kan maar maximaal 14 pers groot zijn. (de laatste foto van de populierenpijlstaart is van Mark Schellekens)

Nachtvlindernacht Naturentuin 3 Nachtvlindernacht Naturentuin 3
nachtvlinder 1 nachtvlinder 1
nachtvlinder 2 nachtvlinder 2
nachtvlinder 3 nachtvlinder 3
Nachtvlindernacht Groot avondrood Nachtvlindernacht Groot avondrood
Populierenpijlstaart, foto Mark Schellekens Populierenpijlstaart, foto Mark Schellekens