Najaar is de beste tijd voor tuinaanpassingen

augustus 2022

Na deze vierde veel te droge en hete zomer èn de lente daarvoor lijkt het najaar de beste tijd voor een tuinverandering. De winters zijn vaak zacht en vochtig, daar maakt de nieuwe aanplant gebruik van. 
Dat betekent dat nu de tijd aanbreekt voor de voorbereidingen. Op dit moment is goed te zien wat de tuin mist of nodig heeft. En mogelijk kan de tuin klimaatvriendelijker gemaakt worden.

Mocht je interesse hebben in ecologisch tuinadvies van Anneke, gewoon eens meekijken en -denken of een nieuwe inrichtingvoorbereiden, stuur dan een mail-bericht (mailto:anneke@naturentuingoirle.nl). 
Klik hier om te lezen wat het in kan houden, foto’s en reactie van tuinliefhebbers die de afgelopen jaren al gebruikt gemaakt hebben van tuinadvies. (https://www.naturentuingoirle.nl/pg-17800-7-137322/pagina/00_03a_tuinadvies_en_-cursus_naturentuin_goirle_anneke_scholte.html)

De planten kunnen komen uit de Naturentuin en van Tasty Blooms. Klik hier voor de planten uit de Naturentuin (https://www.naturentuingoirle.nl/content/17800/download/clnt/101039_Planten_uit_de_Naturentuin_assortimentslijst_april_2022.pdf) en
klik hier voor de bestellijst van Tasty Blooms (https://www.naturentuingoirle.nl/content/17800/download/clnt/101004_Bestellijst_Naturentuin._planten_van_Tasty_Blooms._april_2022.pdf) Dat betekent sterke planten die opgekweekt zijn zonder gif en kunstmest en waar insecten en de aarde dus wel bij varen.

Of kom gewoon eens kennismaken in de Naturentuin, daar kun je zien wat een heel droog jaar doet met planten die geen water krijgen. Individueel kiezen ze hun eigen overlevingsstrategie en omdat ze op de juiste plek staan, overleven ze en maakt de tuin globaal gezien toch een groene indruk.

 

Ta foto 1 Ta foto 1
13 Tuin Caroline voor de aanplant 13 Tuin Caroline voor de aanplant
10 Na 3 maanden tuin Liesbeth 3 10 Na 3 maanden tuin Liesbeth 3
15 Tuin Beitske 15 Tuin Beitske
16 Tuin Cor en Peer na 5 maanden 16 Tuin Cor en Peer na 5 maanden