Lezing Ecologisch tuinbeheer bij droogte geeft succes

september 2022

Een foto-lezing over dit thema wordt gegeven op dinsdag 4 oktober in Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434, Tilburg, in de theaterzaal. De lezing duurt van 19.30-21.30 uur en wordt gegeven door Anneke. 

Bij ecologisch tuinbeheer volg je natuurlijke processen en werk je samen met de natuur. Zelfs als het maanden veel te droog is. Een ecologische tuin is weerbaar en heeft geen extra water nodig. Hoe we dat al tien jaar in de Naturentuin op Nieuwkerk in Goirle doen is onderwerp van deze lezing. Ieder kan zich laten inspireren voor een omschakeling in zijn of haar eigen tuin. Het najaar is daarbij de tijd om veranderingen aan te pakken en mogelijk planten naar de juiste plek te verplaatsen. De winter is vaak zacht en vochtig en geeft de planten een goede start in het voorjaar. In de foto-lezing worden veel adviezen gegeven waarmee ieder in eigen tuin direct aan de slag kan. Er is gelegenheid tot vragen stellen. We weten dat dit de toekomst wordt en kunnen ons maar beter voorbereiden. Het zal veel zorgen en waterverspilling schelen. Alle natuur- en tuinliefhebbers welkom!

Aanmelden hoeft niet maar een mailtje dat je komt is prettig. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, digitaal of contant. Eventueel overmaken naar Triodosbank NL62TRIO019.84.33.859 tnv A. Scholte van Naturen

a droogte a droogte
a Naturentuin groen en bloeiend, aug 2022 a Naturentuin groen en bloeiend, aug 2022
a Naturentuin bloei ondanks droogte a Naturentuin bloei ondanks droogte
a Naturentuin, aardperen, aug 2022 a Naturentuin, aardperen, aug 2022