Waarom kiezen voor biologische planten?

maart 2024

Waarom zou je kiezen voor biologische planten? Ik geef hier een aantal redenen. 

Klik hier voor een filmpje van de Keuringsdienst van waarde over bijvriendelijke planten (https://www.npostart.nl/keuringsdienst-van-waarde/16-09-2021/KN_1725010) waarin ook een stukje over Tasty Blooms

- Gangbare planten (van tuincentra) worden opgekweekt met gif en kunstmest zodat ze op het moment van verkopen bloem hebben, dit gaat ten koste van de vitaliteit van de plant. De biologische planten van Tasty Blooms worden opgekweekt in de buitenlucht met 90 soorten mineralen in de potgrond zodat de wortels goed gevormd zijn en de planten kan groeien en bloeien volgens een natuurlijk tijdschema.

- Door het gif en kunstmest die gebruikt worden op gangbare planten worden bijen en andere insecten ziek of gaan dood. Ook als ze verkocht worden onder de naam ”bijenplanten”.

- Biologische planten gaan veel langer mee omdat ze niet geforceerd worden. Het zijn sterke planten die minder ziektes krijgen.

- Met het kopen van biologische planten zorg je voor de aarde (er wordt daardoor minder gif en kunstmest gebruikt) en je zorgt voor de insecten die gewoon kunnen eten van de planten zonder dood te gaan.

- Kies je voor speciaal inheemse planten dan geef je de insecten een kans zich voort te planten.

Wil je hier meer over lezen :

 

Klik hier voor een artikel over eetbare bloemen en Tasty Blooms (https://tastyblooms.nl/wp-content/uploads/2022/12/tuin-op-tafel.pdf)

 

 

 

Hommels in het longkruid 2 Hommels in het longkruid 2
Hommels in de aubrieta Hommels in de aubrieta
De plantjes staan klaar april 2023 1 De plantjes staan klaar april 2023 1