Ecotuindagen in Nederland en België, de Naturentuin doet mee

mei 2023

De Naturentuin is open zaterdag 3 en zondag 4 juni van 13-17 uur. Het eerste weekend van juni is altijd gereserveerd voor de Ecotuindagen van Velt (https://velt.nu/ecotuindagen). In België en Nederland zijn zo’n 250 ecologische tuinen geopend ter inspiratie voor ieder die natuurlijker wil tuinieren. Het leuke is dat de verschillen groot zijn, het kan een klein stadstuintje zijn, voedselbos, samentuin of net als bij ons, een mooie plek in het buitengebied. Klik hier voor het kijken van een film van 10 minuten, het jaar 2022 in de Naturentuin (https://www.youtube.com/watch?v=WiZvLc2iwIc&t)

De tuin ligt er weelderig bij dankzij het prachtige voorjaar. Groen en vol bloemen, insecten en vogels. Er staan her en der bordjes met wat uitleg, en is een kinderspeurtocht, een kleine terrasje met verkoop van koffie/thee en zelfgemaakt sap en koekjes uit de tuin. Het Boekenschop en imker Bart zijn er deze keer niet, er is wel honing te koop. En natuurlijk nog ecologische planten van Tasty Blooms. 

Op zondag is het KNNV er met kleine mini-excursies naar behoefte. Speciaal gericht op insecten en paddenstoelen. Marcel en Marij weten er heel veel van.

Kom naar dit weekend vol groene gezelligheid en geniet van al het natuurlijke leven in de tuin! We hopen jullie te zien. Je kunt ook een hele tocht uitstippelen, kijk op de site van Velt (https://velt.nu/ecotuindagen)

Ecotuindagen Naturentuin 1 Ecotuindagen Naturentuin 1
Ecotuindagen Naturentuin 2 Ecotuindagen Naturentuin 2
Ecotuindagen Naturentuin 3 Ecotuindagen Naturentuin 3
Ecotuindagen Naturentuin 5 Ecotuindagen Naturentuin 5